Kogukonnajuht direktori ülesannetes – Karita Leppsoo

Räägi palun veidi endast. Millistes ettevõtetes või rollides oled varem töötanud ja kuidas jõudsid Tallinna Majanduskooli?

Alustasin oma karjääri Eesti kapitalil põhinevas, tänasel päeval Baltikumi juhtivas professionaalsete tööriistade ja masinate müügi- ning teenindusettevõttes Stokker, kus töötamine pakkus mulle kiireid arenguvõimalusi, kuid suurema osa 5 aastast töötasin personalispetsialistina. Minu esimese töökohani viis mind tegelikult praktika, mille pidin sooritama ülikooliõpingute ajal. Praktikakoht on ju ilmselt paljudele meist olnud esimeseks hüppelauaks karjääriredelil.

Stokkerist suundusin järgnevaks pea 5 aastaks rahvusvahelisse äri- ja finantskonsultatsiooni ettevõttesse PricewaterhouseCoopers, kus sain tugeva rahvusvahelise töökogemuse töötades samuti personaliosakonnas. Minu peamised tööülesanded olid seotud värbamise, tööandjabrändingu, töötajakogemuse kujundamise ning sündmuste korraldamisega nii Eesti äriklientidele kui töötajatele.

Enne Tallinna Majadnuskooliga liitumist töötasin 6 aastat sündmuste produtsendina sündmusturundusagentuuris Kuusk, kus meil oli pisike ent äärmiselt kokkuhoidev ja tugev tiim, kellega korraldasime peamiselt äriklientidele nii meeskonna- kui kliendisündmusi.

Tallinna Majanduskooliga liitusin 2019. aastal. Minu esimeseks rolliks oli arendustalituse juhi positsioon, mille põhifookus oli turundus- ja kommunikatsioonitegevustel ning meeskonnasündmuste ja täienduskoolituste korraldamisel.

Kuna Tallinna Majanduskool arendab ja uuendab järjepidevalt oma erialavalikut, sai minu ülesandeks ka uue õppekava loomine, sest seda toetas minu varasem töökogemus.

Nii oligi mul au hakata looma õppekava, mis annaks inimestele võimaluse tulla õppima sündmusturundust. Töötasime koos Eesti juhtivate sündmusturundusagentuuridega välja sündmusturunduse projektijuhi õppekava, mis on ainus omataoline 1-aastane täienduskoolituse õppekava Eestis. Sel aastal alustas juba teine lend ning loodetavasti juba juunikuus on Eesti tööturul toimetamas ligi 40 parimate praktikute käe all väljaõppinud sündmuskorraldajat. Õppekava loomisega kaasnesid ka õpetajate otsingud ning ma võin öelda, et tunnen siirast uhkust meie õpetajate koosseisu üle, sest tegemist on oma valdkonna tõsiste professionaalidega, kes oma põhitööna korraldavadki kõrgetasemelisi ja suurt avalikku huvi kätkevaid sündmusi nii Eestis kui välismaal. Sama võin öelda ka kõikide teiste erialade õpetajate kohta, sest meie õpetajad on meie suurim väärtus!

Seoses Tallinna Majanduskooli struktuurimuudatustega, asusin alates 2023. aasta jaanuarist kogukonnajuhina juhtima personali -ja arendusoskonna tööd ning peab tõdema, et suurte muudatuste aastal ei olnud seegi muudatus minu jaoks viimane. Kuna Tallinna Majanduskooli direktor Triin Laasi-Õige otsustas vastu võtta väljakutse suunduda tööle Haridus- ja Teadusministeeriumisse kutsehariduse reformi juhiks, tegi ta ettepaneku määrata mind direktori kohusetäitjaks kuni uue direktori ametisse määramiseni. Nii olengi ma taas uues rollis ning esimesed nädalad on möödunud sisseelamise tähe all.

Mis Sind uues rollis kõige rohkem inspireerib ja mis paneb Sinu silmad särama?

Mind on alati inspireerinud uued algused, uued võimalused, väljakutsed, uued inimesed, uued situatsioonid. Seetõttu on ka hetkel kõik uues rollis väga inspireeriv. Tõsisemalt rääkides, siis on minu inspiratsiooniks olnud alati inimestega töötamine. Mulle meeldib luua väärtust läbi inimeste, inimeste endi jaoks.
Inimest väärtustava töö- ja õpikeskkonna kujundamine ning eriliste emotsioonide ja mälestuste loomine läbi erinevate sündmuste korraldamise paneb mu silmad särama ning olen väga tänulik ja uhke, et saan seda teha töötades Tallinna Majanduskoolis.

Millised väärtused on Sinu jaoks töökohal kõige olulisemad?

Minu elu läbiv moto on olnud “Käitu teiste inimestega nii nagu Sa tahad, et Sinuga käitutaks” ehk “Ära tee teistele seda, mida Sa ei taha, et Sulle tehtaks”. See lihtne elutõde on minuga alati kaasas käinud.

Kuidas kirjeldaksid oma ideaalset meeskonda ja koostööd selles?

Minu nägemuse järgi valitseb ideaalses meeskonnas üksmeel, üksteist ja organisatsiooni eesmärke toetavad hoiakud, lahendustele orienteeritus ja “käed külge” suhtumine. Igale probleemile on alati olemas lahendus ning keskendumegi sellele. Ideaalne meeskonnaliige oskab näha suurt pilti ning on valmis ühise eesmärgi nimel astuma oma rollist ühe sammu kaugemale, et oma meeskonda toetada. Töörõõmu ei tohi unustada! Igas päevas peab olema killuke head huumorit- on ju see meie üks vaimse tervise vitamiinidest.

Ole hea ja jaga mõnda üllatavat  fakti enda kohta, mida enamik inimesi ei tea.

Olles peale gümnaasiumi lõpetamist siiralt huvitatud diplomaatiast, oli minu eesmärgiks saada diplomaadiks. Nii lõpetasingi ülikoolis rahvusvaheliste suhete eriala. Paraku minu südamehääl tõmbas inimeste, mitte poliitika poole ja diplomaati minust ei saanud.

Lõpetuseks soovin omaltpoolt meile kõigile edukat alanud õppeaastat ning julgustan minuga ka otse ühendust võtma, kui on soov mõnel teemal arutleda või lihtsalt minuga lähemalt tuttavaks saada.

Igapäevaselt leiab mind jätkuvalt ruumist B212 personali -ja arendusosakonnast.

Karita Leppsoo

Kogukonnajuht direktori ülesannetes

karita.leppsoo@tmk.edu.ee

Tel 56601045

 Foto: Lisett Kruusimäe